ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ 'ΝΑΙ Τ' ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΝΤΟΥ - ΙΩΝΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ...ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ
( με την υπογραφή του συγγραφέα Δημήτρη Π. Κεραηλίδη )

Αυτοί οι οποίοι είναι κόντρα στον Έλληνα, τώρα περνούν τα δυσκολότερα τους. Κι απ' την άλλη, ξέρετε; Ζούμε στο 2020 και το 2019 έφυγε... Πριν καιρό ζούσαμε τα 100χρονα από την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. Τώρα;;; ΤΕΛΟΣ;;; Όχι ρε αδέρφια. Εμείς εδώ, στον ΠΥΡΡΙΧΙΟ, θα φωνάζουμε. Μέχρι να κουραστούμε θα παλεύουμε, μέχρι να πεθάνουμε θα ελπίζουμε. Και να ξέρετε. Τα 100 χρόνια δεν είναι το 2019 από την Γενοκτονία, αλλά το 2022, καθώς το 1922 ξεκλήρισε το παλιοτόμαρο ο τότε Σουλτάνος τους και μετέπειτα υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης προταθείς από τον Μέγα Βενιζέλο... Ναι. Το 1922 μας ξεκλήρισε από την πατρίδα μας. Και να ξέρετε. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι τα Άγια Χώματα του Πόντου και της Ιωνίας!!! Αμήν...

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Souvenir de Trebizonde.... Σουβενίρ της Τραπεζούντας...

Μεγάλη πυρκαϊά εκραγείσα την 3ην ισταμένου μηνός αποτέφρωσεν εντελώς την επί του Αστακηνού κόλπου πολίχνην Ρύσιον. Εκ των 1.400 αυτής οικιών αι 1.050 κατεκάησαν, εν αις και αι 4 εκκλησίαι της κωμοπόλεως. Ανθρώπινα θύματα ευτυχώς δεν αριθμούνται πολλά. Προς το παρόν εξηκριβώθησαν μόνον επτά, υποτίθεται όμως ότι θα είναι καί τινα άλλα. Αι προσγενόμεναι ζημιαί είναι ανυπολόγιστοι, καθ’ όσον εξ όλων των οικιών και καταστημάτων, 4 μόνον ήσαν ησφαλισμένα, τα 2/3 των επίπλων και αποσκευών των κατοίκων κατεκάησαν, τα δε 4/5 της εσοδείας κατεκάησαν. Το Συμβούλιον των Πατριαρχείων λαβόν γνώσιν του δυστυχήματος, εψήφισεν υπέρ των αστέγων κατοίκων 100 λίρας, πολλαχόθεν δε και άλλοθεν στέλλονται βοηθήματα εις τους παθόντας εκ της φοβεράς θεομηνίας. Η κυβέρνησις απέστειλε προς διανομήν 200 λίρας και 700 σκηνάς ίνα στεγαθώσιν επί του παρόντος οι εις το ύπαιθρον διανυκτερεύοντες ατυχείς κάτοικοι.

Εφημερίς Φάρος της Ανατολής

Ειδήσεις και γεγονότα που κατέγραψε ο Τύπος στον Πόντο, στην Πόλη, στη Σμύρνη αλλά και

ΠΟΝΤΟΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Οι ΠΟΝΤΙΟΙ του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης λίγο πριν το πρώτο βήμα της ΣΕΡΑΣ.
Στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων 2018, Ποντιακοί Σύλλογοι χόρεψαν και ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ έγιναν για μερικά βράδια ...ένα!
Καμάρι, χάρη και

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ που μας έδωσε τους 353.000 λόγους να είμαστε σε εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΤΟΥ!

Από τα πιο όμορφα σκίτσα για τις εκδηλώσεις μνήμης που ζήσαμε....
Μπράβο κι εύγε στον ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, που μας έδωσε αυτό το στιγμιότυπο.
Μας έδωσε τους 353.000 λόγους να είμαστε σε εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΤΟΥ!
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ...

ker@ilidis