ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ 'ΝΑΙ Τ' ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΝΤΟΥ - ΙΩΝΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ...ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ
( με την υπογραφή του συγγραφέα Δημήτρη Π. Κεραηλίδη )

Αυτοί οι οποίοι είναι κόντρα στον Έλληνα, τώρα περνούν τα δυσκολότερα τους. Κι απ' την άλλη, ξέρετε; Ζούμε στο 2020 και το 2019 έφυγε... Πριν καιρό ζούσαμε τα 100χρονα από την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. Τώρα;;; ΤΕΛΟΣ;;; Όχι ρε αδέρφια. Εμείς εδώ, στον ΠΥΡΡΙΧΙΟ, θα φωνάζουμε. Μέχρι να κουραστούμε θα παλεύουμε, μέχρι να πεθάνουμε θα ελπίζουμε. Και να ξέρετε. Τα 100 χρόνια δεν είναι το 2019 από την Γενοκτονία, αλλά το 2022, καθώς το 1922 ξεκλήρισε το παλιοτόμαρο ο τότε Σουλτάνος τους και μετέπειτα υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης προταθείς από τον Μέγα Βενιζέλο... Ναι. Το 1922 μας ξεκλήρισε από την πατρίδα μας. Και να ξέρετε. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι τα Άγια Χώματα του Πόντου και της Ιωνίας!!! Αμήν...

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΛΠΙΖΩ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΛΕΥΩ....
ΌΧΙ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" ΜΑ "ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ"....

Ker@ilidis

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Σε μία ιδιαίτερη διοργάνωση θα συμμετέχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Οι βετεράνοι της Ένωσης θα αγωνιστούν σε τουρνουά ποδοσφαίρου στην Κατερίνη, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, μία ημέρα πριν την επέτειο μνήμης, στα πλαίσια των «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΩΝ 2019», τις εκδηλώσεις του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν «… ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος, μέ σκοπό ἀπό τά ἒσοδα πού θά προκύψουν νά προχωρήσουμε στήν ἀνέγερση Κωδωνοστασίου (Καμπαναριοῦ)».
Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11:30 το πρωΐ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού θα γίνει ομιλία αφιερωμένη στη Γενοκτονία σε συνεργασία με την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ! Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ειδικό αφιέρωμα στον Κοτζά Αναστάς (Αναστάσιο Παπαδόπουλο) τον Κολοκοτρώνη του Πόντου.
«Είμαι είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ από τα γεννοφάσκια μου καθώς και όλη μου η οικογένεια και μάλιστα οργανωμένοι στον ΣΦ ΑΕΚ Κατερίνης», αναφέρει στο aek-live.gr ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού, π. Σωκράτης Ξενίδης.
Ειδική πρόσκληση στην εκδήλωση έχει λάβει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: ΌΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΗΡΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

"Μνήμη μου, σε λένε Πόντο".
"Εμείς όταν ξεκινήσαμε από την πατρίδα για να φύγουμε για την Ελλάδα, τίποτα πολύ τα έχασα, τίποτα δεν σκέφτηκα να πάρω. Την εικόνα είπα ας πάρω και τα άγια λείψανα να μας προστατεύουνε στους δρόμους. Και με εκείνα ήρθαμε εδώ στην Ελλάδα. Και το τι τραβήξαμε, τις ταλαιπωρίες, τις φτώχιες, τα βάσανα, ο Θεός μόνο τα ξέρει...".
Μαρτυρία Παρθένας Πουαρίδου.

ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΝΟΥ.... ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΝΤΟΥ....

Το ιδιόχειρο γράμμα ντοκουμέντο ΠΟΝΟΥ, ντοκουμέντο ΠΟΝΤΟΥ
Η περιοχή του Ακ Νταγ Ματέν (Μεταλλεία Λευκού Όρους) στην κεντρική Ανατολία, αν και δεν περιλαμβανόταν στις περιοχές του διεκδικούμενου Πόντου, εντούτοις θεωρούνταν ποντιακός οικισμός και πλήρωσε το δικό της φόρο αίματος στις αγχόνες των Δικαστηρίων Ανεξαρτησίας που στήθηκαν στην Αμάσεια.

Τον Μάιο του 1921 τριάντα πρόκριτοι και έμποροι της πόλης, μετά την καταστολή του αντικεμαλικού κινήματος, συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είναι βασικοί πυρήνες του κινήματος για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Πόντου, αλλά και ότι δεν δέχονται να υπαχθούν στην Τουρκορθόδοξη Εκκλησία με ηγέτη τον ψευτοπατριάρχη παπα-Ευθύμ’ (Καραχισαρίδη). Πρόσχημα των κεμαλικών για τις διώξεις ήταν τα ορφανοτροφεία που είχαν ιδρύσει οι Έλληνες για την περίθαλψη ορφανών του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Μέσω αυτών θεωρήθηκε ότι συγκεντρώνονταν χρήματα για τον εξοπλισμό των αντάρτικων σωμάτων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Κώστας Νικολαΐδης για το βιβλίο του Οι Ρωμιοί της Υοσγάτης και του Ακ Νταγ Ματέν, ήταν και ο Σοφοκλής Παπαδάκης, πλούσιος έμπορος της περιοχής. Ήταν ένας από τους 23 που με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού. Η ποινή του εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 1921 στην πλατεία Ωρολογίου στην Αμάσεια, και ο ίδιος πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους εθνομάρτυρες του Ακ Νταγ Ματέν.

Λίγες ημέρες προτού οδηγηθεί στην κρεμάλα, σε ένα σημειωματάριο έγραψε γράμματα με αποδέκτες τη

"ΜΑΝΑ, ΜΑΝΙΤΣΑ" ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΕΝΩ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ....

Ο Σάββας Κανταρτζής εξέδωσε σε βιβλίο τις φοβερές του εμπειρίες το 1975 στην Κατερίνη. Μια από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις του αναφέρεται στην καταστροφή του χωριού Μπεϊαλαν, της περιφέρειας Κοτυώρων από τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν. Το Μπεϊαλάν είναι ένα από τα εκατοντάδες ελληνικά χωριά που καταστράφηκαν από τις τουρκικές συμμορίες:

"Τα χαράματα, στις 16 Φεβρουαρίου 1922, ημέρα Τετάρτη, μια εφιαλτική είδηση, ότι οι τσέτες του Τοπάλ Οσμάν έρχονται στο χωριό, έκανε τους κατοίκους να τρομάξουν και ν' αναστατωθούν. Οι άντρες, όσοι βρίσκονταν τη νύχτα στο χωριό, βιάστηκαν να φύγουν στο δάσος... Αλλοι άντρες που είχαν κρυψώνες σε σπίτια σε σπίτια και σε σταύλους, τρύπωσαν σ' αυτές και καμουφλαρίστηκαν έτσι που να μην τους υποπτευθεί κανείς. Τα γυναικόπαιδα και οι γέροι κλείστηκαν στα σπίτια και περίμεναν με καρδιοχτύπι να δούν τι θα γίνει... Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά κι' οι τσέτες , περισσότεροι από 150 έμπαιναν στο χωριό κραυγάζοντας και πυροβολώντας. Τους ακολουθούσαν τούρκοι χωρικοί από τα γειτονικά χωριά. Αυτούς τους είχαν μυήσει στο εγκληματικό σχέδιο τους και τους κάλεσαν για πλιάτσικο.

Μόλις μπήκαν οι συμμορίτες στο χωριό, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και ο ορίζοντας πήρε τη μορφή θύελλας που ξεσπασε άγρια. Με κραυγές και βρισιές, βροντώντας με τους υποκοπάνους τις πόρτες και τα παράθυρα, καλούσαν όλους να βγουν έξω από τα σπίτια και να μαζευτούν στην πλατεία- αλλοιώς απειλούσαν, θα δώσουν φωτιά στα σπίτια και θα τους κάψουν.

Σε λίγο, όλα τα γυναικόπαιδα και οι γέροι, βρίσκονταν τρέμοντας και κλαίγοντας στους δρόμους. Οι συμμορίτες με κραυγές και απειλές υποπτεύθηκαν, από την πρώτη στιγμή, το μεγάλο κακό που

ΠΟΝΤΙΑ ΜΑΝΑ - ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ

Να ξεπερνάς τον φόβο σου τον ίδιο εκεί και βράδυ αν θες. 
Τι κι αν δε θες; Ακούς καρδιά μου; 
Τι; 
Ψάχνεις τα χρώματα του φόβου; 
Έχει χρώματα ο φόβος; 
Έχει; 
Το κόκκινο της φωτιάς και του πόνου. Το άσπρο της ελπίδας. Το κίτρινο του μίσους. Το μπλε της ζωής. Το καφέ της γης. Το ροζ του έρωτα. Το μοβ των αυτοκρατόρων. Το άλλο μοβ, εκείνο του θανάτου. Και το... Τι; Φοβάσαι το μαύρο; Ναι. Το άλλο χρώμα του φόβου είναι το μαύρο. Ακούς καρδιά μου; Το μαύρο... 
Ακούς; 
Μείνε ακίνητη. Λίγο ακόμα και θα ζήσεις. 
Μη φοβάσαι το... μαύρο! Τ' ακούς καρδιά μου; Ακούς καρδιά μου; 
Κι εκείνη, εκείνη τη νύχτα είχε το φόβο, μη φοβηθεί το μαύρο... Κι εκείνη. Εκείνη τη νύχτα φοβόταν μη και την πνίξει το μαύρο. 
Μη και την πνίξει ο ίδιος ο φόβος. 
Γιατί ο μόνος εχθρός της ήταν ο φόβος, του να ζήσει το μαύρο. Τον ίδιο τον... φόβο! 
Η μάνα, το παιδί, το άλλο παιδί. Ο ξεριζωμός. Ο θάνατος. 
Της είπαν το παιδί «σακάτικο» και πίσω να τ' αφήσει... Να αφήσει πίσω το "κακό" και το καλό μαζί να πάρει... 
Κι εκείνη μάνα είναι... 
Θα τ' αφήσει; Θα το πάρει; Τι θα γίνει με το "σακάτικο" πίσω που μένει; Και τ' άλλο; Το καλό; Ποια η τύχη του στη μοίρα του Πόντου; Λάσπες, βρωμιά και στην ψυχή, ξεσπίτωμα σαν ζήσεις. Ναι. Η μοίρα όμως, δίνει στον καθένα ό,τι του πρέπει. 
Κι η Πόντια Μάνα, πάντα... ΜΑΝΑ! 
Κι ύστερα; Μια μάνα, δεν έχει δικαίωμα να φοβάται τον... φόβο, μια τέτοια μέρα. Μια Πόντια μάνα; Να αφήσει πίσω εκεί παιδί μια μάνα; 
Μια Πόντια μάνα.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ...ΠΟΝΤΟΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

Αναπαράσταση χορού από αρχαίο σκεύος.
Ο Πρώτος κρατά λύρα. Ο Δεύτερος ένα είδος μουσικού οργάνου, ενώ ο Τέταρτος κάνει τη φιγούρα ...ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ, που μέχρι σήμερα την συναντούμε σε χορούς Ποντίων.
Οι ΠΟΝΤΙΟΙ απανταχού της γης, δεν θα σταματήσουν να φωνάζουν υπέρ της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ τους, μέχρι οι απόγονοι των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ εκεί στην Τουρκία, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ. Το αίμα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου στα 1922, θα τους πνίγει μέχρι τη στιγμή της ΣΥΓΝΩΜΗΣ. ΟΙ ΨΥΧΕΣ 353.000 ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ.... Δεν ξεχνώ, φωνάζει ο κάθε Πόντιος. Συνεχίζω, μέχρι να δικαιωθώ, φωνάζει ο κάθε Πόντιος. Συνεχίζω, μέχρι να ακούσω από την ηγεσία τους "ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΓΙΝΕ"! Συνεχίζω, μέχρι να ζω, φωνάζει ο κάθε Πόντιος. Συνεχίζω, όσο θα κυλάει αίμα Ποντιακό στις φλέβες μου, για να αγαλλιάσει η ψυχή της γιαγιάς και του παππού μου που χάθηκαν, στο δρόμο. Στον Πόντο, ή μετά από το χέρι εκείνου του κακού μα Τούρκου. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ...ΠΟΝΤΟΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Ο ΑΕΤΟΣ του ΠΟΝΤΟΥ δεν θα σταματήσει να κοιτά τη Δύση, μέχρις αυτή να πιέσει την Ανατολή, να παραδεχτεί την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 100 ή 200 ή 1000 χρόνια μετά... ΠΟΝΤΟΣ, ΠΟΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ...ΔΙΚΑΙΩΣΗ 353.000 ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ! Ναι ρε, δικαίωση....

Δημήτριος Π. Κεραηλίδης

ΠΟΝΤΟΣ, ΠΟΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ...ΔΙΚΑΙΩΣΗ 353.000 ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ!

Ο ΑΕΤΟΣ του ΠΟΝΤΟΥ δεν θα σταματήσει να κοιτά τη Δύση, μέχρις αυτή να πιέσει την Ανατολή, να παραδεχτεί την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 100 ή 200 ή 1000 χρόνια μετά...
ΠΟΝΤΟΣ, ΠΟΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ...ΔΙΚΑΙΩΣΗ 353.000 ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ!
Ναι ρε, δικαίωση....
Δημήτριος Π. Κεραηλίδης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΙΔΗΣ - ΙΣΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ...ΠΛΑΝΗΤΗ

Αφού αυτός ο κύριος εκεί, δεξιά άκρη, κατάφερε μετά 40 περίπου χρόνια να με ανεβάσει στο πατάρι για να χορέψω ΣΕΡΑ ή ΠΥΡΡΙΧΙΟ, έ ...μαγκιά του!!!!
Και το όνομα αυτού Γιαννης Πανιδης....
Έτσι δεν είναι αδερφέ; Ή μήπως κάνω λάθος;;;
Για μένα είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΝΤΑΚΩΝ ΣΤΗ ΓΗ....

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ
(Λίγο πριν ανέβουμε στο πατάρι του πανηγυριού του Σταθμού Κατερίνης και χορέψουμε, ήταν 24-07-2017 - Ακόμα και ΣΕΡΑ, ή αλλιώς ΠΥΡΡΙΧΙΟ).
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ!

353.000 ψυχές ζητούν ΔΙΚΑΙΩΣΗ.


ker@ilidis

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ - ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ...

Η προ ολίγων ωρών αναγνώριση, από το Ιταλικό Κοινοβούλιο, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αποτελεί μία σπουδαία Νίκη. Και βεβαίως παράδειγμα για το πως Έθνη που έχουν υποστεί ανάλογα εγκλήματα αγωνίζονται για τη Δικαιοσύνη!
Υ.Γ Νιώθω υπερήφανος για...

ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ

Του ζήτησα ουρανούς και μου έδωσε καταιγίδες να ξεπεράσω.
Του ζήτησα θάλασσες και μου έδωσε κατακλυσμούς να επιζήσω.
Του ζήτησα ζήτησα αγάπη και μου ...έδειξε εσένα!
Του ζήτησα εσένα και μου έδωσε ...εσένα, δυστυχώς!


Δημήτριος Π. Κεραηλίδης

Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018


Ήταν η πρώτη φορά που ΠΟΝΤΙΟΙ χόρεψαν στο ΣΥΝΑΠΆΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εν ΚΑΤΕΡΙΝΗ....
Ήταν ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Φούσκωσα από περηφάνια, δάκρυσα, βλέποντας την γαλανόλευκη σημαία μου να κυματίζει στην πλατεία του Μονάχου....


«Πλατεία Μονάχου Marien Platz.
Το ...δεύτερο χωριό μου...
Φούσκωσα από περηφάνια, δάκρυσα, βλέποντας σήμερα το πρωί την γαλανόλευκη σημαία μου να κυματίζει. Στην πατρίδα μου κάνουν ότι μπορούν οι ...δήθεν προοδευτικοί, να την υποβιβάζουν σ' ένα απλό πανί, να την χλευάζουν, να αφήνουν να την καίνε.......

Για εμένα όμως είναι ποτισμένη με το αίμα των προγόνων μου, των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Μακεδονομάχων, των πιλότων που σκοτώνονται εν ώρα πτήσης των καθηκόντων τους...,του Κωνσταντίνου στην βόρεια Ήπειρο που δολοφόνησαν οι Αλβανοί, εν ψυχρώ, οι.... καλοί μας γείτονες, τα ορφανά του Χότζα...... Εδώ όμως, στην ξενιτιά την σέβονται, όπως σέβονται και εμένα και εγώ με την σειρά μου, σέβομαι, την δική τους πατρίδα. Πετάξτε την καραμέλα, εθνομηδενηστές, εθνοπροδότες, ότι όλοι έξω είναι εχθροί μας. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών μας, οι φασίσταριστεροι, που στρογγυλοκάθονται στις χρυσές πολυθρόνες τους και στραμπούλιξαν, το χέρι τους να υπογράφουν, ξεπουλώντας την πατρίδα μας, σαν να ναι τσιφλίκι του πατέρα τους,..... με τα χιλιάδες ευρωπουλάκια να τα κλώσανε,.....ταΐζοντας, κουτόχορτο με προπαγάνδα μπόλικη, με το γνωστό... διαίρει και βασίλευε,...... πετώντας ένα ξεροκόμματο ζητιανιάς, ένα επίδομα φτώχειας 100 ευρώ.... Ή δίμηνες συμβάσεις, στην καθαριότητα του δρόμου, ή πουλώντας σκέτη ελπίδα.... συγνώμη κιόλας για τον απελπισμένο κόσμο που δεν έχει επιλογές. Και το χειρότερο από όλα, όποιος μιλάει για σημαία και πατρίδα, μας λένε φασίστες, οι αναρχοάπλυτοι..., κατσαπλιάδες...... τρομοκράτες, που δεν σέβονται ούτε δικαιοσύνη ούτε νόμους, αλλά ούτε και Θεό».

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ

Είμαι υπερήφανος για αυτά που έγραψε η αδερφή μου ΦΟΥΛΑ ΚΕΡΑΗΛΙΔΟΥ – ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, από την ξενιτιά. Από το Μόναχο της Γερμανίας….
Εκείνη είναι υπερήφανη που έζησε την Ελληνική Σημαία εκεί στην Πλατεία του Μονάχου, κι εγώ που την έχω αδερφή. Που μας γέννησε η κυρά Μαρούλα και τους δυο….
ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ….

Δημήτριος Π. Κεραηλίδης

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ - ΤΟ ΑΙΜΑ 353.000 ΠΟΝΤΙΩΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...

Επιτέλους βγήκε η απόφαση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση σύμφωνα με την οποία την Κυριακή το βράδυ, 19 Μαΐου 2019, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα φωτιστεί συμβολικά εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, με ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ!
Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα των προγόνων μας.
Το αίμα 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν στον διωγμό του 1922 από την Μικρασία. Από τον Πόντο...
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ - ΤΟ ΑΙΜΑ 353.000 ΠΟΝΤΙΩΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...

Δημήτριος Π. Κεραηλίδης