Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ...ΨΗΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ

...όταν στο άλμπουμ της ζωής σου έχεις τέτοια φωτογραφία, πως να μη γίνεις ΠΡΩΤΟΣ των ΠΡΩΤΩΝ;;;
Oι γονείς ενός νικητή

Η φίλη μου η ΆΝΤΖΥ η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ, που όταν γράφει ...γράφει, να, τι σκέψεις, μας έδωσε...
ΑΓΑΠΗΣ ΛΟΓΙΑ!
Από το Φου Μπου, αλίευσα αυτές της τις σκέψης και θέλω να τις μοιράσω και στους δικούς μου, ΠΟΝΤΙΟΥΣ κι ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, για να τις χαρούν και να προβληματιστούν...
ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
ker@ilidis

...σκέψεις

Στους νόμους της άγριας φύσης οι γονείς είναι οι...
δάσκαλοι της επιβίωσης. Η λιονταρίνα μαθαίνει τα λιονταράκια να κυνηγούν, η αετίνα τα αετάκια να πετάνε και να κυνηγούν, η λαγουδίνα διδάσκει τα λαγουδάκια της να σκάβουν λαγούμια για να κρυφτούν και να προστατευθούν από τον εχθρό. 
Στον κόσμο των ανθρώπων τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και συνήθως τα μυαλά των γονέων καθορίζουν τι άνθρωποι θα γίνουν τα παιδιά τους. Η υπερπροστασία κάνει τα παιδιά άβουλα και αδύναμα, η υποτίμηση τα κάνει φοβικά , με χαμηλή αυτοεκτίμηση κι εύθραυστα. 

Υπάρχουν και οι γονείς που συμβουλεύουν να ανοίγεις τα φτερά σου μέχρι εκεί που φθάνεις ή να μην τα ανοίγεις καθόλου: «Είμαστε φτωχοί παιδί μου, βρες μια δουλίτσα να βολευτείς να βγάζεις τα προς το ζην, άσε τα μεγάλα όνειρα». Αυτοί οι γονείς είναι οι καταστροφείς ονείρων. Και είναι η χειρότερη κατηγορία ιδίως για ταλαντούχα παιδιά που αναγκάζονται να συνθηκολογήσουν με την κακή μοίρα και να ζήσουν μία ζωή στη σκιά των δυνατοτήτων τους. Ευτυχώς, οι γονείς του Γιάννη Αντετοκούμπο δεν ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Μετανάστες, μέσα στις φτώχειες και τις κακουχίες, σε μία ξένη χώρα, πίστεψαν στις δυνατότητες των παιδιών τους και τα βοήθησαν να κυνηγήσουν το καλύτερο. 
Ο αγώνας προς την επιτυχία δεν σημαίνει πως είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Έχει κούραση, μόχθο, αγώνα, πολλές πίκρες και απογοητεύσεις. Το μυστικό είναι να μην το βάλεις κάτω. Αυτό λέει ο γονέας του επιτυχημένου παιδιού, ο γονέας του νικητή της ζωής. Οι γονείς του νικητή είναι δίπλα και στηρίζουν διακριτικά. Τις αξίες και τις αρχές τις έδωσαν στα πρώτα μαθητικά χρόνια. Και είναι πάντα για τα υπόλοιπα χρόνια, λιμάνι αγάπης και πηγή δύναμης κι αισιοδοξίας! 
Αυτές τις σκέψεις καταθέτω, σκέψεις που έκανα βλέποντας τον Γιάννη της καρδιάς μας να ανακηρύσσεται καλύτερος παίχτης του NBA και τα γεμάτα λάμψη μάτια της μανούλας του που τον θαύμαζε, γνωρίζοντας πως έκανε το καθήκον της ως γονέας! Το «πουλάκι» της πέταξε και πέταξε ψηλά! Κι εκτός από τα δυνατά «φτερά» του έχει και καθαρή καρδιά και ψυχή, έχει πίστη αλλά όχι έπαρση, έχει όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε να έχει ένας άνθρωπος της δημιουργίας και την επιτυχίας! Κι αυτός ο αγωνιστής μπαμπάς που έφυγε νωρίς… θαρρείς πως ήταν κι αυτός κάπου εκεί… Μέσα στον ήχο από το παρατεταμένο χειροκρότημα , μέσα στο δάκρυ και το πείσμα, μέσα στη συστολή και την ευγένεια του νικητή!

ANTZY ΣΤΑΘΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: