Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ "ΠΡΕΖΑΚΙΑ" ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ...ΔΑΙΜΟΝΕΣ


ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΩΝ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΛΚΟΟΛ, ΤΖΟΓΟ, Κ.Τ.Λ.
Να το έγραψε η Εξαδέρφη (Ρούλα Τσιλφίδου) της αείμνηστης ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ της Προέδρου του ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΥ τότε, στις 6 Οκτωβρίου 2018...
Στη μνήμη της ξαδέρφης μας Δέσποινα Δαμασκηνού και στον αγώνα της για τη στήριξη των ατόμων με εξάρτηση και των οικογενειών τους.
Να ΠΥΡΡΙΧΙΣΤΕΣ μου και καλοί αναγνώστες το...
απόσπασμα από το λόγο που εκφώνησε η αείμνηστη Δέσποινα Δαμασκηνού στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου "Ηλιοτρόπιο" στις 11-11-2015: 
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ "ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΥ"
Η ΑΕΙΜΝΙΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ...
ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ...ΠΡΟΣΦΕΡΕ


"...η αγάπη μας για τα παιδιά είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων  Τα αγαπάμε όχι μόνο στο βαθμό που μας κάνουν περήφανους με τις αρετές και τα επιτεύγματά τους, αλλά κυρίως την ώρα της ανάγκης και της αδυναμίας του. Και αγαπάμε έτσι ανεπιφύλακτα όχι μόνο τα δικά μας παιδιά, αλλά τα παιδιά ΟΛΟΥ του κόσμου! Ας εμπεδώσουμε ότι καθένας μας αποτελεί τον κρίκο μιας αλυσίδας. Ότι η κοινωνία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όταν εκφυλίζεται ένα της κύτταρο, δηλ. μια οικογένεια, αργά ή γρήγορα θα νοσήσει όλο το σώμα. Ας νοιαστούμε, λοιπόν, όλοι και ας εξαλείψουμε το στίγμα του «πρεζάκια» για τα παιδιά που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες. Ας εξαλείψουμε το στίγμα «του αποτυχημένου» για τους γονείς τους που έχουν έναν διπλό αγώνα: κατά των ναρκωτικών και κατά του στίγματος. Ας ελαφρώσουμε τους ώμους τους από το βάρος της ντροπής και ας τους παροτρύνουμε να μιλάνε για να βρουν λύσεις. Εξάλλου, ντροπή δεν είναι να αναζητάς βοήθεια’ ντροπή είναι να μην δίνεις διέξοδο στο αδιέξοδο...".

ΟΠΟΤΕ;;
Είναι καλό εμείς οι καλοί, να ψαχτούμε και να δούμε τι κάνουμε εμείς για τους πονεμένους κι όχι ότι, κάποιοι πονεμένοι είναι σε ...κακό δρόμο!

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
Ker@ilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: