Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ...ΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΑ ...ΕΛΛΑΔΑ - 85 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ '40 ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΕΞ ΑΥΤΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ 85 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ '40 ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΜΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ, ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ...ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ
Δημήτριος Π Κεραηλίδης (Συγγραφέας)
Όταν έχεις τέτοιους πολιτικούς, τι μπορείς να πεις. Είναι πραγματικά ορισμένοι πολιτικοί κόσμημα για την ΕΛΛΑΔΑ. Κι ο πρώην Υπουργός Γιώργος Σούρλας, αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν τον αγώνα. Δημόσια, που τον έχανες που τον έβρισκες, σε τηλεοράσεις, εφημερίδες, πόρταλ, ραδιόφωνα. Να διαλαλεί, πως έχουμε πεταμένους σε χώματα Ελληνικά εκεί στη ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, Έλληνες πολεμιστές του έπους του '40... ΈΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ...ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΝΤΑ. Όμως, ξέρουμε. Πως στα υψηλά αξιώματα, τέτοιους πολιτικούς δεν τους αφήνει το κωλοσύστημα να υπάρχουν, επ' ουδενί. Για λίγο όμως όταν ξεφεύγουν;;;
Και ξέρουμε πως αυτό, αν μη τι άλλο, είναι η εξαίρεση  του αγώνα που λέει πως ο Έλλην Πολιτικός, δεν αγαπάει τον ΈΛΛΗΝΑ... Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις τύπου ΣΟΥΡΛΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα... Δυστυχώς... Τα κατάφερε για άλλη μια φορά, στην συγκεκριμένη περίπτωση... Και... Να το αποτέλεσμα... ΠΑΡΑΚΑΤΩ το επίτευγμα του...
ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ 85 ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΉΠΕΙΡΟ
Στο...
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, πραγματοποιήθηκε θρησκευτική τελετή ενταφιασμού 85 μαχητών του Έπους 1940 – 41, που έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή της Κλεισούρας. 
Στην τελετή που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ Δημήτριος, παρευρέθηκαν ο Υποπτέραρχος Άγγος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο Πλωτάρχης Σπύρος Σκουρτσίδης, ο ΑΚΑΜ Χρήστος Μπακιρτζής, ο Επιτετραμμένος της ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων Γ. Σούρλας.
Η σημερινή τελετή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης (Οκτώβριος 2018), όπου πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός 575 μαχητών, που ανασύρθηκαν από τον ομαδικό τάφο στο Ντραγκότι.
Ο Γ. Σούρλας, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 -41 δήλωσε: 
«Είμαστε σήμερα εδώ να κατευοδώσουμε στο πάνθεον των ηρώων τους γενναίους μαχητές, που δόξασαν την πατρίδα και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό. 
Οι μακροχρόνιες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες απέδωσαν. Το 2018 μετά από 78 χρόνια, άρχισε η αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας για τους 7976 πεσόντες, που έμεναν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι. 
Σήμερα, με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση του τιμητικού ενταφιασμού όλων των πεσόντων. Δεν αρκούν, όμως, τόνισε ο Γ. Σούρλας οι τελετές, αλλά όπως είπε ο Περικλής στον Επιτάφιο Λόγο «Σε άνδρες που αποδείχτηκαν γενναίοι με έργα, με έργα να τους αποδίδονται τιμές». Κι αυτό οφείλουμε να πράξουμε όλοι, ανταποκρινόμενοι στις θυσίες των πεσόντων και στο καθήκον προς την πατρίδα».

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
Ker@ilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: