Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Χατζηαβάτης υπερασπιστής των ...άλλων!
Άντζυ Σταθάτου
Δημοσιογράφος

Ο Χατζηαβάτης υπερασπιστής των ...άλλων!
Παράξενα πλάσματα είμαστε οι δημοσιογράφοι. Προβάλουμε τα προβλήματα των άλλων και πάντα ξεχνάμε τα δικά μας. Δε μιλάω μόνο για την ΕΣΗΕΑ που αρέσκεται απλώς σε γραφικές, δακρύβρεχτες ανακοινώσεις και αν αυτό βολεύει, αλλά για όλους μας:

1. Στα ΜΜΕ υπάρχουν νέοι μαθητευόμενοι απλήρωτοι για μήνες ή χρόνια. Κι εμείς το περάσαμε όλοι μας λίγο πολύ. Το καταγγείλαμε; ΟΧΙ!
2.Υπάρχει οκτάωρο για τους δημοσιογράφους; ΟΧΙ! Σε περίπτωση έκτακτου σοβαρού θέματος αρκετοί από εμάς έχουν εργαστεί και 24ωρο! Το κατήγγειλε κανείς στην επιθεώρηση εργασίας; ΟΧΙ! 
3. Πληρώθηκε ποτέ κανείς υπερωρίες; ΟΧΙ! Το καταγγείλαμε στην επιθεώρηση εργασίας; ΟΧΙ!
4. Οι μισθοί που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην πιάτσα, είναι χαμηλότεροι από του ανειδίκευτου εργάτη; Τι κάναμε; Μήπως τις πάπιες τάχα για να μην χαθούν θέσεις εργασίας;
5.Πόσα Μέσα χρωστούν πάνω από 3 μήνες μισθούς; Τι κάναμε; Τις πάπιες πάλι για "να μην χαθούν θέσεις εργασίας"! 
6. Πόσα Μέσα χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, κάποιοι και εκατομμύρια; Τι κάναμε; Πάλι τις πάπιες και τις κότες μην πω!

Εν τέλει, πόσοι δημοσιογράφοι απλήρωτοι επικοινώνησαν έστω το πρόβλημά τους στις εκπομπές τους κλπ για να ξέρει ο κόσμος τι βιώνουμε; "Ο κόσμος δεν μας συμπαθεί", λένε κάποιοι. Και είναι φυσικό! Γιατί πολλοί από εμάς μοιάζουμε πιο πολύ στους συμπαθείς κακατού ή στα αξιαγάπητα σαλιγκαράκια που προστατεύουν την πάσης φύσεως εξουσία, φυσικά για το τομαράκι μας και μόνο! Έτσι νομίζουμε δηλαδή! Βλέπετε, αδυνατούμε να σκεφτούμε οι δόλιοι, πως τους σκυφτούληδες Χατζηαβάτηδες κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά κι ο πασάς τους έχει για τον κλώτσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: