Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ...ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σειρά ενημερωτικών δράσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας είναι σε εξέλιξη στα Κ.Α.Π.Η. του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης. Πιο συγκεκριμένα, σε  συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κατερίνης στο Α΄ΚΑΠΗ επί της οδού Αναπαύσεως έγινε ομιλία που η θεματολογία της επικεντρώθηκε στα «Εμβόλια ενηλίκων» εν όψει και της χειμερινής περιόδου, από την επισκέπτρια υγείας Τοπάλη Δέσποινα, ενώ προηγήθηκε ενημερωτικός κύκλος πρώτων βοηθειών με θέμα την «Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού με τη γνώση Πρώτων Βοηθειών» από τηνοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, Ράπτη Χρυσούλα.

Σε ό, τι αφορά τις πρώτες βοήθειες, η ενημέρωση περιλάμβανε ειδική εκπαίδευση με έμφαση στην αντιμετώπιση περιστατικών εμφράξεως της αναπνευστικής οδού σε ενήλικες και παιδιά, σε τρόπους παροχής βοήθειας σε άτομα που έχουν υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο, καθώς και στη μέθοδο της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).
Με αφορμή την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων και την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κατερίνης μέσα από τα ΚΑΠΗ και γενικότερα τη λειτουργία των δομών αλληλεγγύης προς την Τρίτη Ηλικία, μέσα από ουσιαστικές δράσεις προγραμματίζει να δίνει καθημερινά διέξοδο και επικοινωνία, να συμβάλλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, να προωθεί την ενεργοποίησή τους. Παράλληλα, να τους ενημερώνει για θέματα υγείας. Με την ευκαιρία λοιπόν γιορτής της Τρίτης Ηλικίας, μεταφέρω σε όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου μας τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου και τους εύχομαι να μείνουν πάντα ενεργά κύτταρα - σε όλους τους τομείς της καθημερινής -κοινωνικής δραστηριότητας».
Ειδικότερα, το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων μηνός Οκτωβρίου διαμορφώνεται ως  εξής: 
Δευτέρα 07/10/2019 στο Β΄ ΚΑΠΗ Κατερίνης στο Πάρκο, 
10.00 π.μ Πρώτες Βοήθειες                
11.00 π.μ Εμβόλια ενηλίκων 

Τρίτη  08/10/2019 στο ΚΑΠΗ επί της οδού Κασσάνδρου
11.00  π.μ  Εμβόλια ενηλίκων 

Παρασκευή 11/10/2019 στο ΚΑΠΗ Περίστασης,   
11.00  π.μ  Εμβόλια ενηλίκων   

Πέμπτη 17/10/2019 στο ΚΑΠΗ Κορινού
11.00  π.μ Εμβόλια ενηλίκων 

Παρασκευή 25/10/2019  στο ΚΑΠΗ Ρητίνης,
10.00 π.μ Πρώτες Βοήθειες - ομιλία                
11.00 π.μ  Εμβόλια ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: