Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΛΕΩ, ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΓΝΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ …ΤΟΥΡΚΙΑ

...όπου υπάρχει ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΨΥΧΗ, εκεί είναι ο ΠΟΝΤΟΣ αδέρφια
Ένα ποστ, γεμάτο αγάπη άλλης μορφής από έναν φίλο από πατέρα Αρμένιο και ΠΟΝΤΙΑ ΜΑΝΑ...
ΦΙΛΕ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΔΙΑΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ...
Κι απ' την άλλη, ο τίτλος μου βγήκε από τα τελευταία σου λόγια.
Δεν συμφωνώ με όλα, όμως επί της ουσίας ΝΑΙ.
Και θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να τα λες.
Όμως, βγαίνει και μια αλήθεια εξ αυτών (των λόγων σου) εννοώ.
ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ.
Αν ήμασταν ΕΝΩΜΕΝΟΙ οι ΠΟΝΤΙΟΙ;;;; Άστο...
Όμως, σε αφήνω, γιατί η ανάρτηση είναι ...ΕΣΥ!!!!
Έχεις την αγάπη μας...
Όλης της ομάδας του ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ...

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
ker@ilidis

Να τι μας γράφει, στην ομάδα του Φου Μπου ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Η ΡΑΤΣΑ...

Θα προσπαθήσω να κάνω μια αναφορά εφ'όλης της ύλης. Πριν πω το οτιδήποτε Θέλω να σας αναφέρω πώς είχα μπλοκαριστεί από την ομάδα σε fb και messenger Επειδή έβριζα κάποιους.
Δεκτό!
Εγώ αποδέχτηκα την ποινή. ΩΣ ένα....
κανόνα της κοινότητας. Το βασικό μού μέλημα είναι πώς έχουν μπει τόσα ψεύτικα προφίλ εδώ μέσα πού τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο ο κάθε ένας δηλώνει ότι τού κατέβει χωρίς να είναι υπεύθυνος των πράξεων τού και αυτών πού λέει και πολύ από εσάς υπερασπίζεστε αυτά τα άτομα αυτό είναι και το ποιό έσχατο. Δεύτερον γεννήθηκα στην Γεωργία από Ελληνίδα-Πόντια μάνα και Αρμένιο πατέρα ήρθα σε αυτήν την χώρα πείρα λόγο καταγωγής Ελληνική ιθαγένεια. Υπηρέτησα κανονικά την θητεία μού ξεκινώντας από το ΚΕΥΓ στην Άρτα. Έχω πει εδώ μέσα πώς δεν έχω καλή σχέση με τής φασιστικές αντιλήψεις και αυτό θα υπερασπιστώ. Για μένα οι αντιλήψεις αυτές ούτε πατρίδα έχουν ούτε σημαία. Όπως θα δεις έναν Έλληνα φασίστα έτσι θα δεις και γερμανό κινέζο Ιρακινό Σείριο ρώσο κλπ. Είναι κοινωνικό φαινόμενο και όχι εθνικό. Δεν γερνάει η κάθε χώρα φασίστα και ρατσιστή αλλά η κάθε κοινωνία. Αναφέρθηκα και σε θέματα ενδοχώρια πού είναι μια μάστιγα και της δικιάς μάς χώρας όπως και άλλων ο σεξουαλικός τουρισμός σε τρίτες χώρες και την ασέλγεια σε ανήλικα. Και το μόνο πού άκουσα εδώ μέσα αν κρατούσα το φανάρι και το ξέρω. Όταν κλείνεις τα μάτια σού στα ενδότερα αίσχη και σε ενδιαφέρει μόνο τα αίσχη των άλλων Όχι φίλοι μού. ... άνθρωπος δεν είσαι! !! Είσαι κάτι άλλο. ... Το να αναφέρεσαι σε πρόσφυγες πού τούς έχουν εκμεταλλευτεί οι δικοί τούς για να έρθουν να συνεχίσουν να τούς εκμεταλλεύονται οι δικοί μάς σαν σύγχρονο δουλεμπόριο και τούς χαρακτηρίσεις ως ζώα Όχι ούτε Πόντιος δεν είσαι ούτε πρόσφυγας. Απλά θέλεις να λέγεσαι! Στηρίζω την άποψη ενός ανθρώπου πού έγραψε ένα ποστ πού έλεγε πώς η σωστή ονομασία είναι η γενιά και όχι ράτσα! ! Μίλησε ευγενικά είπε την αλήθεια κι όμως βρέθηκαν κάποιοι πάλι να τον κράξουν! !! Υπάρχουν πάλι κάποια ψεύτικα προφίλ που υποτίθεται θέλουν να μάθουν Ποντιακή διάλεκτο. ... Η ποντιακή διάλεκτος έχει τόσες παραλλαγές. Δεν μάς λένε όμως γιατί θέλουν να μάθουν, ή και ποιά από όλες τής παραλλαγές;; Ενώ με το ζόρι μπορούν να μιλήσουν την νεοελληνική. .... Ένας άλλος βρίζει την Αρμένικη καταγωγή μού. Αλλά είναι τόσο ανίδεος πού δεν γνωρίζει πώς και στην Γεωργία όπως και στην Αρμενία υπάρχουν Ελληνικά φύλα από την εποχή των Αργοναυτών και ίσως και ποιό παλιά. Και πως αυτοί οι λαοί είναι αδέλφια.
Μετά λύπης μου λέω πως ίσως οι μοναδικοί που έχουν μείνει αγνοί πόντιοι στην ψυχή είναι κάποιοι που είναι ακόμα στην Τουρκία.
Χορεύουν μιλούν μαγειρεύουν ζουν ως γνήσιοι Πόντιοι ξεπερνώντας ακόμα και τον φόβο τους που είναι σε κράτος εχθρό.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΑΝ

(Γιος ΠΟΝΤΙΑΣ ΜΑΝΑΣ και ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: