Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ο ΖΕΝ ΠΡΕΜΙΕ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '60 ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ - ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΑΝΤΡΑΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ...ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΟΥΖΟΣ
(Κορυφαία στιγμή στην ταινία ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ)
Το συγκινητικό μήνυμα του Στηβ, του γιού του όταν έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΟΥΖΟ
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και απεβίωσε στις 29 Απριλίου 2013. Σπούδασε ηθοποιία στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη.
Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως την δεκαετία του '60, ενώ θεωρούνταν ένας από τους ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ το 1959 και την Τέτα το 1964, τα οποία ακολούθησαν και αυτά, για ένα διάστημα, το επάγγελμα του ηθοποιού.
Περιστασιακά από το 1963 και μόνιμα πλέον από το 1967 μετέβη με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, εγκαθιστώμενος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης για συνολικά 17 χρόνια ως το 1980, όπου μεταξύ άλλων έκανε σπουδές σκηνοθεσίας.
Υπήρξε για
αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Σούπερ Σταρ (μετέπειτα Μπρόντγουεϊ) στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο ανέλαβε το 1982 και αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη το 1994, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε.[3] Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

Τον Ιανουάριο του 2013 μετά από ατύχημα στο σπίτι του υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Δημιουργήθηκε αιμάτωμα και υπεβλήθη σε επέμβαση, μετά την οποία νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, όπου και απεβίωσε στις 29 Απριλίου του ιδίου έτους. Τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του έπασχε από την Νόσο του Αλτσχάιμερ.
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: