Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Αγοράζουν, πουλάν, αρπάζουν, κλέβουν κι όλα ...νόμιμα και αν τους πεις αφαιρέστε ρε τα αρχαία των Ελλήνων, να δούμε τι θα έμενε στα μουσεία σας...

Αυτό το κράνος Μαραθωνομάχου, με το κρανίο, το αγόρασε νόμιμα ο άλλος, από ...λαθρανασκαφή και το έχει νόμιμα από παράνομη αγορά το Μουσείο του Οντάριο του Καναδά... Αίσχος...
Δημήτριος Π. Κεραηλίδης
Συγγραφέας

Δυο σκύλοι εμαλώνανε σε ξένη αχυρώνα...
Για γέλια ή για κλάματα;
<<ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ Βοηθήστε μήπως προλάβουμε. Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 ξεπουλιέται το Κορινθιακό Κράνος στην Αγγλία. Υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;;;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;;;;;;;>>

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ - Αγοράζουν, πουλάν, αρπάζουν, κλέβουν κι όλα ...νόμιμα, που αν τους πεις αφαιρέστε ρε τα αρχαία των Ελλήνων, να δούμε τι θα έμενε στα μουσεία σας...
ΝΤΡΟΠΗ.
Κι η Ελλάδα, δεν προσβάλλει αυτές τις αγοραπωλησίες.
Από που κι ως που αγοράζει ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας τότε, από έναν Υπολοχαγό τότε, από λαθρανασκαφές και μάλιστα (αγοράζει) νόμιμα;;;
Για την Ελλάδα ρε μιλάμε και για Ελληνική Περιουσία ρεεεεεεεε...
Γιουρούκιαααααα
ΓΙΟΥΡΟΥΚΙΑ ΞΑΝΑΞΕΠΟΥΛΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ...ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ)
Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 ξεπουλιέται κι αυτό... Ντροπή
Τώρα σε λίγες μέρες, ξεπουλιέται… καλοκαιριάτικα… από τον Οίκο Δημοπρασιών Pax Romana Auctions στο Λονδίνο, του Ηνωμένου Βασιλείου, το Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 Κορινθιακό Κράνος του 600 π.Χ. δηλαήδ 2.600 χρόνων αρχαιότητα…
Ότι έκαναν πάντα. Να παρακάτω το άλλο κράνος στο ΟΝΤΑΡΙΟ, τι απατεωνίστηκη ιστορία έχει...

<<Κορινθιακό κράνος που φέρεται να ανήκε σε πολεμιστή που συμμετείχε στη Μάχη του Μαραθώνα και ανακαλύφθηκε με ένα ανθρώπινο κρανίο στο εσωτερικό του, εκτίθεται στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο.
Ειδικότερα, το κράνος έφερε στο φως της σύγχρονης ιστορίας ο αρχαιολόγος και Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στο Ιόνια νησιά, George Nugent-Grenville, το 1832-1835. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου που φιλοξενεί το έκθεμα, ο συγκεκριμένος τύπος κράνους είναι από του πλέον αναγνωρίσιμους και σχετίζεται με τους μεγάλους ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας, ακόμη και από τους ίδιους του Αρχαίους Έλληνες, που ενώ τάχιστα δημιούργησαν κράνη που παρείχαν καλύτερη ορατότητα, συνέχιζαν να απεικονίζουν τους ήρωές τους με αυτά τα κράνη (σ. Μτφ.: Κορινθιακά κράνη).
Αυτό το ειδικό κράνος (no.926.19.3 ROM) αγοράστηκε από την ROM το 1926 από Τ Sutton του 2 Albemarle St., ΛονδίνοΑγγλίαμέσω του Sotheby, (δημοπρασία της 22 Ιουλίου 1926παρτίδα 160). 
Ένα κρανίο (ROM Αρ 926.19.5ειπώθηκε σε κάποια φάση να είναι μέσα σε αυτόκαι σε αυτή την κατάσταση, ανασκάφηκε από τον Γεώργιο NugentGrenville2ο Βαρόνο Nugent από Carlanstownστην πεδιάδατου Μαραθώνα το 1834σύμφωνα με τις επιστολές Sutton χρονολογείται στο 2 &20η Αυγούστου 1826. 
Επίσης, ένα μέρος της εν λόγω παρτίδατο οποίο πωλήθηκε για £80ήταν ένα κράνος του Σπαρτιάτικού τύπου που βρέθηκε απο τον  Nugentστις Θερμοπύλες το 1834 (ROM όχι926.19.4). 
Nugent (1788-1850) που ήταν Ύπατος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων 1832 – 5αλλά πέθανε χωρίς κανένα πρόβλημακαι τα γράμματα Sutton αναφέρουν ότι τα ευρήματα “ήρθε από την κάθοδο στην οικογένεια στην κατοχή της οικογένειας Boileauκαι παρέμεινε μαζί τους μέχρι πωλήθηκαν σε μένα (Suttonαπό τον υπολοχαγό Col.RF Boileau του Ketteringham Park, Norfolk “>>.

Στο μεταξύ, εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι το πώς η παγκόσμια κοινότητα του νομίμου, με τους κανόνες, τους νόμους και τις ηθικές, αποδέχεται να κυκλορφορούν στον περίγυρο τους, στα μουσεία τους ΝΟΜΙΜΑ, ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Το γράφει και η ...ούγια!
Τα παραπάνω, τα δανείστηκα από στοιχεία που δίνουν αυτοί οι ίδιοι.

Οι Καναδοί λένε πως το αγόρασαν νόμιμα, ενώ λένε κι όλας πως είναι προϊόν λαθροανασκαφής.
Το άλλο, κανένας δεν ξέρει πως ήρθε στα χέρια αυτού που το πουλάει και που ώ του θαύματος λέει, πως έχει όλα τα χαρτιά νομιμότητας.
Τι ακούμε ρε παιδιά;;;

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
KER@ILIDIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: