Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ - ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ...ΑΝΑΜΠΕΛ

στάσου μύγδαλα Άναμπεεεεεελ
<Από τις αγαπημένες καλοκαιρινές ταινίες, το «Κορίτσια στον ήλιο», η Αν Λόνμπεργκ και σήμερα όμορφη, γυρίστηκε στο Μπατσί της Άνδρου, τόπος καταγωγής του Γιάννη Βόγλη από την πλευρά της μητέρας του, μετά από δική του προτροπή με κριτήριο το χαμηλό κόστος παραγωγής καθώς είχε εκεί αρκετές γνωριμίες. Η καταπληκτική φωτογραφία του Νίκου Γαρδέλη έγινε «μόλις με δυο φώτα σε ένα νησί που δεν είχε σχεδόν καθόλου φωτισμό!». 
Το φιλμ σχεδόν βωβό, με
μοναδικούς ήχους αυτούς της φύσης και το soundtrack του Σταύρου Ξαρχάκου με τους ευαίσθητους στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου και την αισθησιακή φωνή της Μαρίας Δημητριάδη. 

Ειρωνικό πως η θρυλική ατάκα με τις αμέτρητες χιουμοριστικές εκδοχές (στα σχόλια), το «στάσου, μύγδαλα!» που φωνάζει ο βοσκός στην Άναμπελ, δεν είναι σκηνή γυρισμένη στο νησί αλλά στην Αθήνα και προστέθηκε στο τέλος κατά την επιμήκυνση της ταινίας ! 
φιλμ- love story που διήρκεσε όσο ένα ηλιοβασίλεμα στην παραλία αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ, θυμίζοντας πως στην Ελλάδα τα καλοκαιρινά «σ' αγαπώ» ξεκινάνε τόσο απλά όπως μια χούφτα αμύγδαλα!>.
Ένα πρωινό η Παναγιά μου, 
θά 'ρθει να με βρει στην ακρογιαλιά. 
Πέλαγο κρυφό τα όνειρά μου 
κι έστειλες εσύ βάρκα με πανί. 

Πόσο σ' αγαπώ κανείς δεν ξέρει
κι αν θα μ' αγαπάς, μικρό μου ταίρι 
καλοκαιρινό, σ' αγαπώ.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΟ στον τοίχο του ΦΟΥ ΜΠΟΥ!!!
Να και η Άναμπελ ή κατά κόσμον ...Αν Λόνμπεργκ ...ΤΩΡΑ
Ήταν από τις ταινίες που μας μεγάλωσαν, που ζήσαμε με εκείνες τις στιγμές, ότι θα θέλαμε να ζήσουμε. Καλοκαίρια σε εποχές δύσκολες. Ρομαντικές, μα δύσκολες... Μακάρι να ήταν κι η ζωή όπως τις όμορφες εικόνες εκείνης της ταινίας...
ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
Ker@ilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: