Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΒΡΕΣ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ...

<<Βρες τι γιορτάζουν στις 30 Αυγούστου κάθε χρόνο οι Τούρκοι και μπες και εσύ στην κλήρωση για δωροεπιταγές για απίστευτες, ατελείωτες αγορές στην Τουρκία και για όλη τη σειρά Καρά Σεβντά σε dvd!!!
Έξτρα  dvd  εάν είσαι απόγονος Μικρασιατών>>!

Ένα πολύ όμορφο λογοπαίγνιο μιας φίλης γεμάτο "γκριζόμαυρο" χιούμορ...


Που είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένη με τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Άλλωστε η ΞΕΝΙΑ είναι ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑ, γίνεται να μην ήταν;;;




ΝΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η Εορτή της Νίκης, στις 30 Αυγούστου, είναι ακόμη πιο επίσημη. Πρόκειται για τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922. Στις 26 Αυγούστου ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων του στην κοιλάδα του Αφιόν Καραχισάρ με το περιώνυμο παράγγελμα «Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος». Στις 30 ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους.
Στις μέρες μας κάθε 30ή Αυγούστου χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη πατριωτική θέρμη. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα τους μεγάλα πορτρέτα του Ατατούρκ και μερικές φορές μοιράζουν σημαίες. Ολοι καλούνται να σημαιοστολίσουν, η Τουρκία σκεπάζεται από κόκκινο και άσπρο. Ο Τύπος γεμίζει επίσημες δηλώσεις.
Το 1996 η κυβέρνηση των ισλαμιστών είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη του Μαντζικέρτ, κοντά στη λίμνη Βαν, που είχε σημάνει στις 26 Αυγούστου του 1071 την ήττα του Βυζαντίου από τους Σελτζούκους Τούρκους. Οι τούρκοι εθνικιστές και ισλαμιστές αρέσκονται να συνδέουν την 26η Αυγούστου του 1071 με την 30ή Αυγούστου του 1922, υπογραμμίζοντας τη συνέχεια εννέα αιώνων μαχών «εναντίον του ίδιου εχθρού».
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ...
ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ - www.pirixios.gr - Ker@ilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: