Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ" Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ

Πέθανε ο πρώην διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου, Δημήτρης Ρίζος όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.  Εργάστηκε για χρόνια στην Βραδινή του Τζώρτζη Αθανασιάδη, μέχρι τη δολοφονία του. Σύμφωνα με τις
πληροφορίες του σταθμού, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών. Ο Δημήτρης Ρίζος  τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο αδελφός του Νίκος Ρίζος επιβεβαίωσε την είδηση στον ΣΚΑΪ. Ο Δημήτρης Ρίζος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί στην Κω για σειρά ζητημάτων, όπως χρέη στο δημόσιο. Κατάγονταν από την Πρώτη Σερρών, το χωριό του Καραμανλή ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα και τον πήρε κοντά στο γραφείο του στο ξεκίνημα του. Έλεγε:
”Γεννήθηκα στο χωριό του Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών, και το πατρικό μου σπίτι είναι το ένα στην Πρώτη και το άλλο στη Δράμα. Τη δημοσιογραφία την άρχισα από τον “Πρωινό Τύπο” της Δράμας, ενώ πήγαινα ακόμα σχολείο. Σε ηλικία 15 χρόνων ήθελα να γίνω μόνο δημοσιογράφος.  Ήμουνα και αθλητής στίβου στη Δόξα Δράμας και είχα τεράστιες επιδόσεις στα 5.000 μέτρα, αυτό με ώθησε να δώσω εξετάσεις στη Γυμναστική Ακαδημία. Πήγα 2 χρόνια αλλά τα παράτησα, γιατί στο μεταξύ μπήκα στο Πάντειο και δούλευα κιόλας, ενώ είχα αρχίσει να κάνω και μια καλή πορεία σαν δημοσιογράφος. Έτσι παράτησα τον αθλητισμό.  Στα 17,5 που τελείωσα το Γυμνάσιο Δράμας, ο πατέρας μου ήταν Αριστερός-κομμουνιστής αλλά και ο πιο στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν μαζί στο σχολείο, μαζί στο Πανεπιστήμιο, μαζί παντού…” Υπήρξε επιστήθιος φίλος του Νίκου Μαστοράκη. Όπως έλεγε και ο ίδιος είχε δεχτεί πάνω από 900 αγωγές στη διάρκεια της καριέρας του. Είχε επίσης παρασύρει σε θανατηφόρο τροχαίο τον Στάθη Μάρα. Ο Δημήτρης Ρίζος είχε κάνει τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά, ένα με κάθε σύζυγό του. Με την Πέγκυ Ρίζου, την τελευταία του σύζυγο απέκτησε μια κόρη που ζει στο Λονδίνο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: