Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΘΑ ΧΑΘΕΙ;;;

ΕΙΚΟΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ...
<<Πλαταμώνας, νοτια εισοδος παλιας σιδηροδρομικης γαλαρίας του Κάστρου :
 αυτοκινητάμαξα του τοπικού δρομολογίου από Λάρισα κατευθυνεται για Θεσσαλονικη. Στο βάθος ο οχυρωματικος πυργος που φτιαχτηκε για προστασια της γραμμης. Το υπεροχο αυτο τμημα διαδρομης της παλιας σιδηροδρομκης γραμμης μεταξυ ΣΣ Πλαταμώνα και Γαλαρίας του Κάστρου θα πρεπει να αξιοποιηθει τουριστικα ως πολυτιμος πόρος της περιοχης και οι ποδηλατοδρεζίνες (τα μικρά και ελαφρά ποδήλατα σιδηροδρομικά βαγονέτα) που μπορουν να ενοικιαζονται για βολτες αναψυχης και ασκησης αλε ρετουρ σε παιδιά και μεγαλους (και σε εως 4μελεις οικογενειες), ειναι μια διαδεδομενη τετοια πρακτικη σε εγκαταλελειμενες σιδηροδρομικες γραμμες στο εξωτερικο βλ. το παράδειγμα που είχα αναρτησει στο Vivarais των Γαλλικών Αλπεων.

Γενικως, η δραστηριοτητα του "rail-biking" (ή velo-draisine γαλλικά), ειναι πολύ δημοφιλής και διαδεδομένη στο εξωτερικό. Και το κυριωτερο συνδυαζει ποδηλασια και σιδηροδρομικό ακτιβισμό και happening>>...

(Κείμενο και φωτο. Γ. Νάθενας, 1995)

Αυτή την ομορφιά ο άνθρωπος της ΠΙΕΡΙΑΣ θέλει να την εξαφανίσει, φτιάχνοντας σύγχρονα πράματα, δήθεν αναψυχής και δήθεν διασκέδασης.
Αντί να τα κρατήσει και να τα απολαύσει!
Όμως, η φύση ή το όμορφο πάντα νικάει...
Θα το δείτε...

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
Ker@ilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: