Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΑΦΟΜΙΩΣΗ, Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ;

Κύριε Χρυσικέ, σας ευχαριστούμε που τολμάτε για εμάς, να τη "λέτε" ακόμα και στον Πρωθυπουργό μας
Με άποψη: Αφομοίωση;
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους υπουργούς του, να εξηγήσουν όλους εμάς, ότι, οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να προωθηθούν πουθενά.
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά (αν κατάλαβα καλά), θα μείνουν διά παντός στην Ελλάδα και θα πρέπει να τους αφομοιώσουμε.

Δηλαδή, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι Ελβετοί, Ιταλοί, Άγγλοι,Σουηδοί ή Αμερικανοί, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, υπό την έννοια ότι μοιραζόμαστε πάνω κάτω τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες: ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία συνείδησης, ισότητα των φύλων, ορθολογισμός, δημοκρατία κλπ.

Όμως μετανάστες, όπως αφρικανοί και ασιάτες που έρχονται στην χώρα μας κατά χιλιάδες και ανήκουν σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης, που είναι μάλιστα εξαιρετικά εχθρικός προς την Δύση: θρησκευτικός φανατισμός, κοινωνική καταπίεση, πολυγαμία, ανισότητα φύλων, πολιτικός αυταρχισμός και μίσος για τον δυτικό άνθρωπο.
Με εντυπωσιάζει ότι, από την συλλογιστική της κυβέρνησης απουσιάζει εντελώς η επίγνωση της σημασίας του εθνικού και πολιτισμικού παράγοντα.
Mε εντυπωσιάζει επίσης, που δέχονται τόσο εύκολα την σε βάθος χρόνου ολική αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού και του ελληνικού πολιτισμού από ένα ασιατικό-αφρικανικό συνονθύλευμα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν υπήρξε Δύση, υπήρξε γιατί οι πρόγονοί μας στο παρελθόν, αποφάσισαν να αντισταθούν μέχρις εσχάτων σε αυτήν ακριβώς την προοπτική.
Και ναι μεν οι άνθρωποι αυτοί έχουν σπίτια και λεφτά έξω, εμείς όμως που θα μείνουμε εδώ, είμαστε προφανώς καταδικασμένοι να ζήσουμε ως είδος υπό εξαφάνιση.
Διερωτώμαι λοιπόν, πώς σκέπτονται αυτοί που μας κυβερνάνε, δεν βλέπω ελπίδα και δεν βρίσκω απάντηση.
Και αναρωτιέμαι τέλος και για τον ελληνικό λαό, αν τόσο εύκολα θα δεχθεί το ιστορικό του τέλος.

Ηλίας Χρυσικός
Δημοσιογράφος

Ένα εύστοχο κείμενο προβληματισμού, από έναν ανήσυχο δημοσιογράφο....
Ο ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ όταν κάνει κριτική, κάνει...
Και αυτή του η κριτική δεν αφήνει στο απυρόβλητο, μήτε τα πριν και τα μετά ενός ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Δημήτρης Π. Κεραηλίδης
Συγγραφέας

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
ker@ilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: