Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ;;;; ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΥΠΟ - ΓΙΑΤΙ;;;;

Μια κλινική πρότυπο κλείνει στο Σισμανόγλιο, για άγνωστους λόγους. Πρόκειται για την κλινική υπέρτασης, ίσως την πιο σύγχρονη που υπάρχει σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας κι έχει θεραπεύσει πάνω από 60.000 ασθενείς.

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ιδρύθηκε το 1991, ενώ λειτούργησε ως τακτικό ιατρείο υπέρτασης για τους Ολυμπιακούς αγώνες και το 2007 έγινε κλινική με σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος αποκτήθηκε κυρίως από δωρεές ιδιωτών, οι οποίοι νοσηλεύθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική, θεραπεύθηκαν και θέλησαν να συνεχίσει να προσφέρει στο δημόσιο σύστημα υγείας το πολύτιμο έργο της, γι’ αυτό και έγιναν δωρητές και την εξόπλισαν με τα καλύτερα μηχανήματα.
Σήμερα αποφασίστηκε να κλείσει οριστικά η συγκεκριμένη κλινική και τα μηχανήματα να πεταχτούν σε κάποια αποθήκη του νοσοκομείου.
Σε τι όμως θα εξυπηρετήσει ο ελάχιστος χώρος που καταλάμβανε η συγκεκριμένη κλινική, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.
Ακόμα κι αν χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία κρουσμάτων από κορονοϊό, δεν υπήρχε λόγος να κλείσει η συγκεκριμένη κλινική, αφού στο Σισμανόγλειο υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι χώροι πολύ καλύτεροι γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά υπάρχει επίσης και το υποκατάστημα του Σισμανογλείου, που είναι υποδιοίκηση του νοσοκομείου, το Αμαλία Φλέμινγκ, το οποίο έχει καλύτερες προδιαγραφές για νοσοκομείο αναφοράς, αφού δεν διαθέτει κεντρικό κλιματισμό, όπως το Σισμανόγλειο, γεγονός που βοηθάει στην εξάπλωση του ιού σε όλο το νοσοκομείο, μέσω του κεντρικού κλιματισμού και το καθιστά ακατάλληλο.
Ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσει ο πρόεδρος του νοσοκομείου τη συγκεκριμένη απόφαση που πήρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: