Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ - ΕΠΟΧΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ



Με όχημα την αποτύπωση επί σκηνής του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (γήπεδο Πιερικού), μίας πτυχιακής εργασίας στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ Πατρών και ειδικότερα στο πρόγραμμα Ελληνικός Πολιτισμός (θεματικές ενότητες: Λαογραφίας & Μουσικής), το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης γιορτάζει μπροστά σε 3500 θεατές τα 20α γενέθλιά του.


Το ημερολόγιο δείχνει 01 Αυγούστου 2008 και η εκδήλωση με πρωταγωνιστές σημαντικά ονόματα της παραδοσιακής μουσικής σκηνής όπως οι: Χρόνης Αηδονίδης, Χρυσόστομος Μητροπάνος, Σάββας Σιάτρας, Αλέξης Παρχαρίδης, Χρήστος Τσιαμούλης, Ειρήνη Δερέμπεη, Γιώργος Κωτσίνης, Κυριάκος Γκουβέντας, Κάρολος Κουκλάκης και είκοσι ακόμη σημαντικοί δεξιοτέχνες της αυθεντικής μουσικής παράδοσης, φέρει τον τίτλο «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», ενώ  δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο να εκπέμψει ένα δυναμικό στίγμα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Πιερία τα χορευτικά τμήματα όλων των συλλόγων του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα του νομού, με συντονιστή το Δημοτικό Ραδιόφωνο ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώ 350 χορευτές επενδύουν με τις ενδυμασίες και τους ρυθμούς τους, τραγούδια – καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, ακριβά ακούσματα του τόπου μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν την σφραγίδα κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

Με τα πλεονεκτήματα και τις παθογένειές του, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης αξιοποιώντας την 20χρονη τότε εμπειρία που απέκτησε στην υπηρεσία των δημοτών, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, με νηφαλιότητα, πλουραλισμό και αντικειμενικότητα, πέτυχε να πρωτοπορεί, να ενημερώνει, να επιμορφώνει και να ψυχαγωγεί τους ακροατές του.

Σήμερα, 32 χρόνια μετά είναι αναμφισβήτητα προς την ορθή κατεύθυνση, η ανάγκη η ραδιοφωνική άνοιξη της πολυφωνίας & της πολυμορφίας να κάνει restart στο Δημοτικό ραδιόφωνο. Να συγκλίνει, να εντάξει στην καθημερινή λειτουργία του τα νέα μέσα και προπάντων να επιστρέψει με ανοικτά μικρόφωνα στους ακροατές του.

Στο εμπλουτισμένο με φωτογραφικά στιγμιότυπα αρχείου video που επισυνάπτεται καταγράφεται μεγάλο μέρος της εκδήλωσης, με παράλληλα πλάνα της ΔΙΟΝTV, καθώς και με εικόνες και ήχο, που ευγενικά μας παραχώρησε ο συμπολίτης μας Γιάννης Κωνσταντινίδης.


Νικηφόρος Γκόλτσιος
Δημοσιογράφος – Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: