Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΑΤΙΑ" ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ - ΟΜΩΣ...

Συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κατερίνης, με το προσωπικό του ΚΗΦΗ είχε στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης, Σταύρος Χριστοφορίδης. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τη λειτουργία, τις προτεραιότητες και τους στόχους του Κέντρου, ενώ έμφαση δόθηκε στην ποιοτική παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, οι οποίοι αφενός δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και αφετέρου δεν υφίσταται η δυνατότητα καθημερινής υποστήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Παράλληλα, ο πρόεδρος χαιρέτισε έναν προς έναν τους ωφελούμενους και αντάλλαξε απόψεις για την καθημερινότητά τους και τις δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης που παρέχει το Κέντρο, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της συνάντησης: «Η Τρίτη ηλικία είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, διαρκής, συντονισμένη προσπάθεια και προτεραιότητα του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και της ΔΗΚΕΔΗΚ, μέσω του ΚΗΦΗ θα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων. Επιπλέον, η διαφύλαξη της οικογενειακής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα στις ασθενέστερες, στις πιο ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας».

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 π.μ. έως 15:00), σε 19 συμπολίτες μας. Πιο συγκεκριμένα παρέχει: νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια: