Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΩΣ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕ;;;

ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ε. ΚΗΠΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
«Πόθεν έσχες» για τα ζώα
Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Κήπου, τα παραστατικά απόκτησης των ζώων που ζητά από τον πρώην δήμαρχο, είναι απαραίτητα για τη νομιμοποίηση της εγκατάστασης φιλοξενίας ζώων στο Πάρκο της Κατερίνης
Διευκρινήσεις για το πώς κατέχει πτηνά και ζώα τα οποία φιλοξενούνται στο Πάρκο της Κατερίνης, ζητάει με επιστολή του από τον πρώην δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Βαγγέλης Κήπου.
Η επιστολή, δεν συνδέεται (άμεσα τουλάχιστον) με την πρόσφατη θανάτωση των τεσσάρων ελαφιών, αλλά έρχεται ως συνέχεια των όσων υποστήριξε ο κ. Χιονίδης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας πως μέρος των ζώων είναι δικά του και έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο, αλλά και πως ο ίδιος είχε αναλάβει το κόστος αγοράς της τροφής τους, έως 31 Αυγούστου 2019. Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος, είχε προτείνει, πως αν επιθυμεί ο Δήμος, θα συνεχίσει να καλύπτει ο ίδιος το κόστος των ζωοτροφών.
Με την επιστολή του ο Βαγγέλης Κήπου, ζητά από τον πρώην δήμαρχο, να αποστείλει «τα τιμολόγια αγοράς των ζώων ή άλλα παραστατικά απόκτησης καθώς και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις κράτησης ζώων άγριων και οικόσιτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες», αφού όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων φιλοξενίας ζώων στο Πάρκο.
Ο κ. Κήπου, ζητά παράλληλα από τον κ. Χιονίδη, να προβεί στην εξόφληση του τιμολογίου προμήθειας ζωοτροφών για την περίοδο που ήταν δήμαρχος.
Αναλυτικά η επιστολή του αντιδημάρχου Πρασίνου έχει ως εξής:
Κύριε Χιονίδη
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 02.10.2019 στην οποία συμμετείχατε, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κήπο Κατερίνης όπου στεγάζονται δεκάδες ζώα (πτηνά και θηλαστικά) τα οποία δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτους σκύλους.
Στην ενημέρωση του κ. Δημάρχου αναφέρθηκαν μεταξύ των άλλων ότι ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών του Δήμου διαπιστώθηκαν:
-η έλλειψη παραστατικών στοιχείων απόκτησης και υγειονομικής παρακολούθησης των ζώων,
-η μη εξασφάλιση μέχρι σήμερα των απαιτούμενων αδειών της Κτηνιατρικής και της Δασικής υπηρεσίας για την στέγαση και την έκθεση στο κοινό αυτών των ζώων
-ο κίνδυνος που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η παραμονή αυτών των μη νόμιμων και μη αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζονται ζώα, αγνώστου κατάστασης υγείας, οι οποίες μάλιστα γειτνιάζουν με τον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου Λυκείου.
Στην δική σας τοποθέτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  που ακολούθησε της ενημέρωσης του κ. Δημάρχου θέλοντας να διευκρινίσετε για τον τρόπο απόκτησης των προαναφερόμενων ζώων, το  καθεστώς της στέγασης και τον τρόπο εξασφάλισης των ζωοτροφών αναφέρατε τα εξής:
-Ότι μέρος των ζώων αποκτήθηκαν από εσάς προσωπικά, ενώ τα υπόλοιπα αποκτήθηκαν με δωρεές των συνδημοτών μας
-Ότι εσείς με προσωπική οικονομική επιβάρυνση εξασφαλίζατε τις ζωοτροφές των προαναφερόμενων ζώων του Δημοτικού Κήπου.
Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα τιμολόγια αγοράς των ζώων ή άλλα παραστατικά απόκτησης καθώς και τις απαραίτητης αδειοδοτήσεις κράτησης ζώων άγριων και οικόσιτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Δασών, Υγείας, Κτηνιατρικής και Πολεοδομίας).
Επίσης να μας ενημερώσετε για τους δωρητές συνδημότες μας για να τους ζητήσουμε να μας προσκομίσουν αν κατέχουν τα νόμιμα παραστατικά απόκτησης των ζώων που δώρισαν.
Τέλος επειδή αναφερθήκατε ότι επιβαρυνόσασταν με τα έξοδα διατροφής των ζώων κατά την περίοδο της Δημαρχιακής σας θητείας, σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί στον προμηθευτή  ανεξόφλητο τιμολόγιο που αφορά στην περίοδο της θητείας σας σαν Δήμαρχος Κατερίνης για το οποίο θα πρέπει να προβείτε στην εξόφλησή του.
Μ.Ε.Δ.
Ο Αντιδήμαρχος 
Ευάγγελος Κήπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: