Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ...ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ;;;

...ο Κρικόρ είναι Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ
Ένα εξαιρετικό κείμενο του φίλου Κρικόρ Τσακιτζιάν, που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. ΣΩΣΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ, γιατί δεν αναλαμβάνουν οι νέες διοικήσεις που ήδη έχουν εκλεγεί, τους Δήμους και τους αφήνουν στο φιλότιμο του κάθε Δημάρχου, που δεν είναι Δήμαρχος; Ειδικά για εκείνους τους Δήμους που οι διοικήσεις έχουν αλλάξει. ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΨΟΓΟΣ. Ενεργός πολίτης κι όχι απλά δυνατός Δημοσιογράφος... ΚΡΙΚΟΡ, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ...
ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
www.pirixios.gr
Ker@ilidis
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ...

ΑΡΘΡΟ του ΚΡΙΚΟΡ ΤΣΑΚΙΤΖΙΑΝ


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τελείωσαν. Οι δήμοι για ένα διάστημα περνούσαν μια προεκλογική περίοδο, η οποία άλλαξε όλη τη λειτουργία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα περνούν τη...
μεταβατική φάση της νέας διοίκησης, που πάλι επηρεάζει την ομαλή λειτουργία τους. Έως ότου αναλάβει η νέα διοίκηση ή έως ότου επανεκκινήσει η προηγούμενη δημοτική παράταξη που επανεξελέγη, μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, το οποίο είναι πολύ μεγάλο.
Στο διάστημα αυτό οι χαμένοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα, γιατί είναι απογοητευμένοι και δεν έχουν καμία διάθεση. Μάλιστα λειτουργούν πολλές φορές τιμωρητικά απέναντι στους δημότες τους, γιατί δεν τους επανεξέλεξαν, ενώ εάν έχουν επανεκλεγεί, περιμένουν τη μέρα που θα μπορούν να εγκρίνουν νέο προϋπολογισμό για να συνεχίσουν το έργο τους. Μέχρι τότε, όλα αδρανούν. Όλα βαλτώνουν. 
Το ίδιο συμβαίνει και με την περιφέρεια. 
Το ερώτημα είναι, γιατί να μεσολαβεί αυτό το τρίμηνο διάστημα, μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή; Για ποιο λόγο δεν ισχύει ότι και με τις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή να αναλαμβάνουν οι νέες διοικήσεις από την επομένη των εκλογών; Σε τι εξυπηρετεί αυτή η χρονική καθυστέρηση; Δεν εξυπηρετεί κανένα, παρά μόνο προβλήματα δημιουργεί στους πολίτες και ενδεχομένως να δημιουργεί προβλήματα και σ’ αυτούς που πρόκειται να αναλάβουν, αφού μένει πολύς χρόνος, έως ότου παραδώσει ο απερχόμενος δήμαρχος και μπορεί να υπονομεύσει τη θητεία της επόμενης διοίκησης μέσα στους τρεις μήνες που μεσολαβούν με διάφορες αναθέσεις, αποφάσεις και υπόγειες διαβουλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: